Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1967, Mező Imre (Fiumei) út, 8. kerület

További információk a képhez

1967, Mező Imre (Fiumei) út a Légszesz utcánál. Egy 36-os járatszámú, nyitott peronos villamos közeleg az Országos Társadalombiztosító Intézet (OTI) felé. Éppen a Légszesz utca előtt halad el. 1994-ig közlekedett a Baross tértől a kőbányai Kápolna térig. Érdekességek a képpel kapcsolatban: Légszesz: a világítógázt a XIX.században légszesznek nevezték. Az utcában építette meg 1855-ben a Trieszti Gáztársaság Rt. az első pesti gázgyárat.
Egy másik érdekesség: 1990 elején állt forgalomba a Ganz és az Ikarus közös fejlesztésében elkészített Hungaroplan nevű villamos. Az utca embereitől a "Csufi" becenevet kapta. A 36-os villamos vonalán mutatkozott be "igen-igen mérsékelt sikerrel"...
Eme kísérleti hattengelyes csuklós villamosról többet innen!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Fiumei út, 1957-től Mező Imre út, 1923-tól Fiumei út, 1874-től Köztemető út, Az 1840-es évek végétől Friedhof Strasse (Temető út), 1817-től Linien Graben (Árok vonal)
  • Forrás: Fortepan.hu (252369), ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©