Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1967, Blaha Lujza tér, 8. kerület

További információk a képhez

1967, Blaha Lujza tér a Rákóczi út sarkán álló EMKE házból fényképezve. Balra a József körút. Balra a Hotel nemzeti. Mögötte a Magyar Királyi Technologiai Iparmúzeum épülete. Távolabb a Népszínház utca sarkán lévő épület. A tetején a Rapid mosópor reklámjával a tetején. Szemben velünk egy UV villamos KN (kalauz nélküli) jelzéssel. A helyzet magaslatán egy UFO. Mögötte a Népszabadság székház. Mellette a Corvin áruház. Éppen most kapja meg a napjainkig (2023) tartó aluminium "huzatot". Legközelebb pedig egy "bukfenc villamos) berregővel és szintén KN (kalauz nélküli) jelzéssel. A két gyalogos lejáró ma már csak emlék a "korábban születetteknek".

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól (hivatalosan 1920-tól) Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (252478), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©