Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1966, József körút a Baross utcánál, 8. kerület

További információk a képhez

1966, József körút a Baross utcánál. Keresztben egy Ikarus 60T csuklós trolibusz hasítja ketté a Nagykörutat. A troli ekkoriban az FVV, azaz a Fővárosi Villamos Vasút kötelékébe tartozott. Emlékeim szerint ennek a trolinak érdekes színei voltak, de már nem tudom felidézni. Talán az egyik Kedves Látogató... Íme itt is Hága Józseftől: A FAÜ ---FVV gyártásban készülő IK60 TCS ... színezése meglehetősen feltűnő volt sok széles narancs - krém és egyéb árnyalatokkal az első megjelenésétől ( minden eltérő széles sávot egy-egy keskeny csík is el-elválasztott). Több színvariáció között pl az almazöld-krém főszinekben is ~~ 15 db. Jellemzője volt még a homlokfalra kifutó elején ívesen lehajló "díszítő" sáv. Cirka '66 vége --- (de lehet hogy csak '68 vége felé) amikor a "SAJÁT" műhely sérülésjavítás és egyéb időszerű festésjavításra ráállt, a sok csíkozás elhagyva készült a lényegesen egyszerűbb képi formula. Tető szürke, lehajló részei meggypiros ( Budalakk 834 színkód) ablak keretek körüli mezők, krém. mellőv-díszlés (a sárvédő felett) krém. alul a meggypiros. sárvédőborítások krém. Krém -- az oldalfalakon a hosszirányú kifutás a "B" oszlopig. Óriási köszönet Hága József Kedves látogítónknak!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től József körút, 1838-tól Braumeister Gasse (Serfőző utca), Az 1810-es években Szalay Gasse (Szalay utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (252155), ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©