Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1966, Homok utca, 8. kerület

További információk a képhez

1966, Homok utca, az általános iskolám.
1898-ban épült KÖZSÉGI ELEMI NÉPISKOLA néven.
Én magam 1962 és 1970 között jártam ide. 
1962-ben még használatban volt az itt látható bejárat is. 
A kapu fölött a FIÚK BEJÁRATA felirat van még napjainkban (2014.02.17.) is. Maga a felirat ekkor már nem fedte a valóságot. Az Erdélyi utcai LEÁNYOK BEJÁRATÁN is egyaránt haladtunk ki-be fiúk és lányok egyaránt.
Nagyszerű tanáraink voltak: Edit néni, Hatos Sanyi bá', Prohászka tanár úr, Bocskai tanárnő, Ági néni, Lenke néni, Hédi néni, Tóth Róbertné, Sulyok Istvánné,  és akiknek a neve most nem jut eszembe. De biztosan sgítenk kiegészíteni a sort azon kedves látogatók, akik szintén jártak ide! 
Előre is köszönöm.
A járda burkolata, mint ebben a korban általában még ez a nagy alakú kockakő volt. A kuka még fémből volt és kiválóan megfelelt fapufának! A járdaszegélytől kb.: egy méterre helyezük az úttestre és már mehetett is a foci többnyire  a már máshol  is megemlített 20 forintos labdával. Autóközlekedés szinte nem lévén egészen az első biciklis rendőr megjelenéséig...
A Homok utca javában kétirányú. Szemben még az Erdélyi (Bauer sándor ) utca 5. látszik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Homok utca, 1854-től Kis Homok utca ( Kleine sand Gasse)
  • Forrás: Fortepan.hu (32146)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©