Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1964, Blaha Lujza tér, 8. kerület

További információk a képhez

1964, Blaha Lujza tér, a "SAJTÓHÁZ". Volt még a neve: Szabad nép újság székháza, Népszabadság székház. A kép bal szélén, a József körút 8. sz. ház aljában a Szimpla espresso neon reklámja virít. A ház tetején pedig a korabeli "csúcs-mosópor", a RAPID reklámja szintén neon változatban, ami "egymaga mos szappan nélkül". Mindezt teszi (tette) egy személyzet segítségével egy teknőben...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól Blaha Lujza tér, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (102856), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©