Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1964, Blaha Lujza tér, 8. kerület

További információk a képhez

1964, Blaha Lujza tér. A Corvin áruház még a később sok vitát kiváltó alumínium burkolat nélkül. A reklám szöveg ekkor még ez volt: Legnagyobb áruház, legnagyobb választék. 1976-ig. Akkor nyílt meg a Budai skála áruház, ami nagyobb volt.....
A Rókus kórház innenső fala sem sokat változott 1890 óta...
Az vásárlási akciók akkor sem számítottak újdonságnak. A közvilágítás már neon. De a csúcs a képen a Nysa mikrobusz a két pótkocsijával. Az ilyen szerelvények a Budai várban és a Margitszigeten szolgáltak városnéző funkcióban akkoriban.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (100852), orig: DOBÓCZI ZSOLT
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©