Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Üllői út, 8. kerület

További információk a képhez

1961, Üllői út. 
Gagarin itt, ott, amott, mindenhol. 
Jurij Alekszejevics Gagarin 1961. április 12-én első emberként repülte körül a Földet a Vosztok-1 űrhajó fedélzetén.
Hja, aki megkerülte a Földet, annak könnyű ott lenni még Budapesten, akár az Üllői úton is...
Az autó amiben állva integetett, az nem más, mint egy ZISZ-110-es.
Eme kép láttán felmerült bennem a kérdés: volt-e valaha nagyobb tömeg, amely kivonult az utcákra Budapesten, hogy (békés időkben) láthasson valamit (valakit)?
Ui.: Andor Tamás jóvoltából: A tehetséges fiatal szovjet mérnökök találmánya a Zisz 110-es, leánykori nevén Packard 110 model 1941. Köszi Andor Tamás!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Üllői út, 1800-tól Üllőer Strasse (Üllői út), Az 1800-as években Szolnoki út ( Szolnoki országút ), Az 1700-as évektől Köröscher Landstrasse (Kőrösi országút)
  • Forrás: Fortepan.hu (25666), orig: FERENCVÁROSI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©