Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Múzeum körút, 8. kerület

További információk a képhez

1961, Múzeum körút a Rákóczi útnál. A metróépítés területe. A felvétel az Astoria szállóból készült. És lássuk, hogy milyen is volt e kereszteződés 1969-ben1953-ban1950 táján1986-ban1913-banés szerintem a fénykorában: 1880 táján!
Ui.: A teherautó mázsa (avagy mázsázó) nevű mérőeszközt szállít. Ugye sokunknak ismerős...
De talán még ennél is érdekesebb (látványosabb) a kép közepén látható randevú (találka)...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól Múzeum körút, 1915-től Mehmed szultán út, 1874-től Múzeum körút, A XVIII.-XIX. században Land Strasse (Országút)
  • Forrás: Fortepan.hu (251538), ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©