Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Blaha Lujza tér, Rákóczi út, 8. és 7. kerület

További információk a képhez

1961, Blaha Lujza tér. Szemben a Lottó áruház a Rákóczi úton. 9-től 9-ig volt nyitva. Akkoriban ez nagy dolog volt.
Maga a ház 1912-re épült fel. A tervezője Schütz Rezső, a kivitelezők pedig Vogel Jenő, Weidlinger Arnold és Weidlinger Tibor voltak. Az épület Klauzál utcai frontján, a félemeleten szintén 1924-ben 
nyitotta meg a kapuit a „Bohém Mulató”, amely mellett a dr. Markbreiter Ferenc (1879-1944?) gyógyszerész vezette „Csillag” gyógyszertár működött. A Hangya Szövetkezet 1936-ban alakította ki a bérház Rákóczi útra néző kétszintes üzletét.
A Hangya Szövetkezet boltját 1947-ben államosították, ekkor kapta meg a Minőség Állami Áruház nevet. Fővárosi Tanács utasítása szerint a ház földszintjét 1957-ben árkádosították Szőke Károly (LAKÓTERV) terve szerint. A Minőség Áruházat 1958-ban építették át ismét, ekkor kapta meg a „Lottó Áruház” nevet. 
A mászókás figurát nem is oly régen cserélték le. Kár érte. Több évtizedig mászott...
Alant viszont a Corvin áruház parkolója.
Amit  felismerek, az egy Moszkvics. A többit talán a látogatók...
Egyébként Éljen Május 1.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Kerepesi út
  • Forrás: Családi archívum, urbface.com
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©