Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Hungária körút, 10. és 8. kerület

További információk a képhez

1961, Hungária körút a Kőbányai út felé nézve. Ekkor csak ezen az oldalon folyt a közlekedés, lévén a másik oldal még nem is létezett. Már, ami az aluljárót illeti. A "külső nagykörútnak" egészen az az aluljáró kiszélesítéséig ez volt a legszűkebb keresztmetszete. A kép apró érdekessége, hogy a jobb oldala a 8. kerület (Kerepesdűlő), a bal oldala a 10. kerület (Laposdűlő). A vasúti sínektől magunk felé Hungária körút, a túloldal már a Könyves Kámán körút.
A trolibusz nagy valószínűséggel egy pótkocsis Ikarus 60T. Lévén a tetjén ott látható a háromszög, a hoszú járművek korabeli jele. A távolodót egy IFA framonak vélem.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Hungária körút , 1930-tól Hungária közép körút , 1893-tól Hungária körút
  • Forrás: Fortepan.hu (104259), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.c.10
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©