Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek vége felé, Baross tér, 8. kerület

További információk a képhez

Fél három múlt egy perccel. 1960-as évek vége felé, Baross tér.
A teret természetesen Baross Gábor, a „vasminiszter", illetve az ő szobra uralja. A forgalmi rend szinte felfoghatatlan. A Rákóczi út torkolatában körforgalomnak tűnik. A Kerepesi úti ág kétirányú.
(Mellesleg a Thököly úti ág is.)
A kémény a háttérben a Keleti pályaudvar "Öregkezelői kazánház"-ának kéménye. Ez a kazánház látta el az indulásra váró személyszállító vonatok kocsijait gőzzel a Csarnok I - V. és a Külső B - D vágányain a mozdony rákapcsolásáig (Halász István). 
Hja kérem, akkor még a 424-esek voltak "a" mozdonyok. (City 424, a szerk.) 
Egy kicsit közelebb a távolsági autóbuszok, amolyan "Mávaut " színben. Kicsit közelebb egy FAÜ csuklós autóbusz, szép kékben. Mögötte Barkas. Ilyen régi volna? Alul egy Bengáli (talán 68-as). Mellette a parkoló egy külön élmény! Különös tekintettel a Velorex-re. A többi jármű, és az egyéb dolgok megfejtése a Tisztelt látogatóké!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1902-től Baross tér
  • Forrás: Budapest a múltban Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©