Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

Calvin (Kálvin) tér, 8., és 5. kerület

További információk a képhez

Calvin (Kálvin) tér a Kecskeméti utca felől nézve. Még ilyen is volt az "üvegszörnyek" előtt...A szemben látható tűzfalat a Pesti Hazai Első Takarékpénztár épülete "takarta" el korábban.
Virágoskert, fű, padok halmaza a pihenni vágyóknak...Szinte hihetetlen...Lesz-e még ilyen nyugalom itt, ahol az Ybl Miklós tervezte Danubius-kút is volt...?
A háttérben lévő villamos járatszámának megfejtése Kollár Gábor és Danó Attila emlékezete szerint a 47-es és a 49-es villamosok valamelyike. Köszi.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1973-tól Kálvin tér, 1875-től Calvin tér, 1866-tól Heu Platz (Széna tér), A XIX. században Heu Markt (széna piac), A XVIII. században Heu -und Borstenviehhandler Platz (széna és disznókereskedők tere, A XVIII. században, korábban Ketschkemeter Platz (Kecskeméti tér)
  • Forrás: Fortepan.hu (51607, FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Nagy Gyula
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©