Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Rákóczi út a Kiss József utcánál, 8. kerület

További információk a képhez

1957, Rákóczi út a Kiss József utcánál, a Luther-ház. Talán nem tudja mindenki, de ez a sarokház rejt néhány érdekességet. Eme ház egy templom köré épült, ami még ma is ott van éppen felújítási fázisban. Ha jók az iformációim, akkor konditerem és kulturális központ lesz belőle. Erről a részletek itt. No, de ami a külsőt illeti itt volt a LOTTO (igen ékezet nélkül) étterem. Még jómagam is jártam benne, de emlékezetem szerint akkor már önkiszolgáló étteremként működött.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan.hu (91889), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©