Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Rákóczi út, 8. kerület

További információk a képhez

1957, Rákóczi út és a Vas utca sarok. Egy kicsit régebbi múlt képeihez hozzászóló látogatók szavaival: a zöld villamos...
Az illemhely alakja sokakat emlékeztetett a század-eleji villamosokra. És még egy kapcsolódási pont: a legelső budapesti villamos (a Nyugati pályaudvartól a Király utcáig) ZÖLD  színű volt. A kettő együtt pont kiadja a "zöld villamos" elnevezést.
A kép elkészülte előtt a Vas utcai kórházban születtem a pár tíz méterrel arrébb lévő kórházban (egy évvel korábban), ami azóta megszűnt létezni. Nem tudom, hogy miért.
A Vas utcából egy IFA framo közelg.
A jobb alsó sarokban egy gépírást és gyorsírást oktató iskolát reklámozó tábla.
Ami a gépírást illeti (hova haladt a világ?), napjainkan 2014.03.28.) egy 4, azaz négy éves gyerek itt oktathatná a gépírást...!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, 1874-töl Kerepesi út, 1804-től Kerepescher Strasse (Kerepesi út), A XVIII. század elején Hatvaner Strasse
  • Forrás: Fortepan.hu (05289), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©