Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Népszínház utca, 8. kerület

További információk a képhez

1957, Népszínház utca. Az utca, ami (sajnos) túlélte a névadóját. (1875-től Népszínház. 1965-ben Nemzeti színház néven semmisült meg.)
A Vig utca sarkán volt az itt is látható fagylaltozó. Úgy emlékszem Weiszfeld cukrászda volt a neve. Nem volt itt pisztácia, meg hupikék törpikék, viszont volt olyan citrom, amilyet talán azóta se ettem. Még ötven filléres kanállal is.
Magáról a házról (Milan Jonas jóvoltából) többet itt.
A dobozos IFA framo is jól mutat. Ahhoz képest, hogy teherautó volt, egy nagyobb mai (2017.01.21.) kombi személygépkocsi jóval nagyobb.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1919-től Népszínház utca, 1918-ban Blaha Lujza utca, 1874-től Népszínház utca, 1850-től Sertéskereskedő utca, 1838-tól Borstenviehhandler Gasse, 1817-től Fleischer Gasse (Hentes utca), A XVIII. században Sertésvásár utca, Baromvásár utca, Kereszturer Weg (Keresztúri út)
  • Forrás: Fortepan.hu (12793), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©