Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Calvin (Kálvin) tér, 8. és 9. kerület

További információk a képhez

1957, Calvin (Kálvin) tér. Majdnem szemben az ekkoriban még bőven kétirányú Baross utca, jobbra az Üllői út, és ott egy 53-as járatszámú középperonos villamos, aminek bukfenc bolt a beceneve. A szemközti épületen a Vörösmarty mozi reklámja. Nem mondom, hogy egy szép épület, de a helyére épült, napjainkban látható épület sem szebb...! Ui.: Eme épület helyén volt korábban a "HOLLAND UDVAR", avagy a Magyar-Hollandi Biztosító Rt. székháza (1869, Bergh Károly).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1973-tól Kálvin tér, A 18. századtól Ketschkemeterplatz (Kecskeméti tér), Heu- und Borstenviehhändler Platz (Széna- és disznókereskedők tere), A 19. századtól Heumarkt (Széna piac), 1866-tól Heuplatz (Széna tér), 1874-től Calvin tér
  • Forrás: Fortepan.hu (102844), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©