Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1956, Horváth Mihály tér, 8. kerület

További információk a képhez

1956, Horváth Mihály tér. A háttérben, balra a Futó utca és Kis Stáció utca sarok, jobbra a Baross utca sarokháza. A szobor a Hannibál tanár úr című film díszlete. Érdekesség a történetben, hogy Werbőczy István szobra 1908. december 15.-től a Kígyó tér (ma Ferenciek tere) déli oldalán Belvárosi Kávéház előtt álltTöbbet erről innen. Két évvel később a tér másik oldalán állott másik szobor került a helyére, ami a mai napig ott is van. Ez nem más, mint Pázmány Péter szobra. A háttérben látható ház a Kis Stáció utcai sarkán volt később a Mátra étterem épülete.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1951-től Horváth Mihály tér, 1874-től Mária Terézia tér, 1799-től KirchenPlatz (Templom vagy egyház tér)
  • Forrás: Fortepan.hu (197421), ADOMÁNYOZÓ Keveházi János
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©