Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1951, Blaha Lujza tér és Rákóczi út, 8. és 7. kerület

További információk a képhez

1951, Blaha Lujza tér és Rákóczi út.
A mellékelt információk nélkül vajon hányan ismernék fel? Remélem sokan. 
Először is elnézést az Ersébetvárosiaktól, hogy ezt elsősorban a Józsefvároshoz soroltam. Erre két okom is volt. Az egyik, hogy még láthatunk a Nemzeti Színházból egy kicsit a bal oldalon. A másik, hogy jómagam is józsefvárosi vagyok 61 éve. Természetesen a kép jobb oldala már az Erzsébetvároshoz tartozik.
A kép közepén látható Zisz teherautó fölötti-mögötti épület ekkor még a Hangya Szövetkezet Boltja volt.
1957 márciusában elindult a lottójáték, az áruházat ekkor Lottó Áruházra nevezték. Még nincs a mászókás figura, ami napjainkra (2014.08.23.) már nincs...
Haladjunk. Az út mindenhonnan mindenhova kockaköves.
A "zebra", mint gyalogátkelőhely még kísérleti fázisban volt: pöttyök...
Felfedezhező még a nyitott peronú villamos és egy jóképű MÁVAG Tr5-ös, 7-es járatszámú autóbusz, valamint járdasziget. Hoppá! És itt vannak a korabeli közlekedési szabálysértők. Keresztben is és hosszában is haladnak a gyalogosok. Az egyik csoport mindenképpen szabálytalanul. Ez valószínűleg azért történhetett, mert nem láthatták az 1952-ben készült, de 1953-ban bemutatott Állami Áruház című (szerintem jópofa) filmvígjátékot.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fortepan.hu (16686), orig: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©