Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1951, József körút, 8. kerület

További információk a képhez

1951, József körút. A jobb oldalon a a Magyar Királyi Technológiai Iparmúzeum épülete. Mögötte a Hotel Rémi (Nemzeti hotel), aztán a "László ház", utána a Pesti Hazai Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája. A távolban pedig a New York-palota felállványozva. 
A bal oldalon a Nemzeti színház. Felénk a Szabad nép újság székháza, ami aztán "SAJTÓHÁZ", stb. is volt.
Az út kockakő, a villamos az nyitott peronú 66-os, a fülke az tantuszos telefon, a sör az Dreher. Az autók pedig: Andor Tamástól: A szemben lévö autó egy Mercedes 170-es, a bal oldali pedig egy Tatra 1938-49 között gyártott 57/b modell. Köszi!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től József körút, 1838-tól Braumeister Gasse (Serfőző utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (16634), ADOMÁNYOZÓ Magyar Rendőr
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©