Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950, Fiumei út, 8. kerület

További információk a képhez

1950, a Fiumei út és a Festetics György utca sarok. A ház aljában ekkoriban éppen egy közért működik. Aztán sokáig volt Tulipán vendéglő, majd kínai étterem. Ma?
Előtte még lánckorlát. Nem tudom, hogy kit vagy mit védett és mitől...
Az öltönyös ember fölött látható lámpára vonatkozólag (bizonyos határig...) nagy tételben mernék fogadni, hogy gázlámpa.
A túloldalon az ányékban osonó másik személyre semmilyen tétet nem tennék. De ekkor még létezett a Juranics utca. A járdakanyarulat jobbra szerintem abba az utcába vezet. Ezen járdakanyarulat még ma is megvan, csak sehova, azaz a redőrség területére vezet...
Érdemleges még, hogy a Fiumei út túlsó oldalán még van egy földszintes ház.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Fiumei út, Köztemető utca, 1923-tól Fiumei út, Mező Imre út, 1990-től ismét Fiumei út
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©