Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1948, Blaha Lujza tér, 8. kerület

További információk a képhez

1948, Blaha Lujza tér és a Nemzeti Színház. A Blaha Lujza térről még harminc év múlva is fog előkerülni olyan kép, ami még nem volt látható mindenki számára. Ez a kép is egy fontos darabja a Blaha téri gyűjteménynek. Sőt, ezen a képen sok olyan dolog van együtt, ami talán egyetlen másikon sem! Vegyük sorba! 
A Nemzeti színház talán a Rókus kórház egy magas pontjáról fényképezve. Előtte még átjárható út van, és csak ez előtt rikít ki a képből a Tinódi Lantos Sebestyén szobra.
Ezen szobor, ami Bezerédi Gyula alkotása, 1907-től 1955 ig állt  itt, a Nemzeti Színház épülete előtt. Ekkor helyezték át a Népligetbe. Itt látható a szerkesztő társaságában.
A szobor előtt vásárosok. A villamos már Beszkárt színekben. A villamos sínek már az út közepén. A Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotájának tetején még ott látható a Hermész szobra, avagy Mercur szobra. A színháztól jobbra a Magyar Királyi Technológiai Iparmúzeum immáron három emeletesen.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól (hivatalosan 1920-tól) Blaha Lujza tér, 1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©