Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1947, Blaha Lujza tér, 8. kerület

További információk a képhez

1947. Blaha Lujza tér.
Bass Tibor 1947-es fotóján lábon hajtják föl a marhákat Budapestre a vagonhiány miatt és épp a Blahán korzóznak át (a háttérben az akkor még álló Nemzeti Színház). A lábon hajtás csak a ma emberének furcsa, hiszen az egyik legfőbb magyar exportcikket így "szállítottuk" évszázadokkal ezelőtt Észak-Olaszországba, meg Nürnbergbe (ahol szobra is van a magyar szürkének). Érdekes egyébként megfigyelni az állatok fajtájit: akkoriban még nem volt magyar tarkára beállítva minden szocialista nagyüzem, ősibb típus épp úgy akad a csordában, mint "korszerű".
Forrás: urbanista.blog.hu
A Tinódi szobornak csak a talapzata látszik, de még itt van.
És az útburkolat is kockakő még.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Blaha Lujza tér, Rákóczi út, Kerepesi út
  • Forrás: urbanista.blog.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©