Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1942, Stróbl Alajos utca a Hungária körút felé nézve

További információk a képhez

1942, Stróbl Alajos utca a Hungária körút felé nézve. Szemben a Budapest Székesfőváros Községi Kenyérgyár (később Fővárosi Kenyérgyár) egyik épülete. Egészen pontosan annak a maradványa. Csak az összehasonlítás végett egy kép 2011-ből.
Nemrég elhunyt édesapám sokszor hozott haza nekünk eme kenyérgyárból még finom kenyeret... Az üzlet a Hungária körúti oldalon volt. Remélem, hogy a kislány a fényképről még emlékszik rá...!
Ui.: Stróbl Alajos (1856-1926): szobrász, főiskolai tanár.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1933-tól Stróbl Alajos utca, Előzőleg a Juranics utca egy része
  • Forrás: Fortepan.hu (92679), orig: FORTEPAN/ALBUM002
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."