Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1941, Dobozi utca, 8. kerület

További információk a képhez

1941, Dobozi utca. A kép szerint a Teleki téri piac még a Dobozi utca mellett elterülő területre is kiterjedt. A házak felismerhetők a "napjainkban" készült képen is. Nekem még Dobozi tér volt. Nagyokat fociztunk ott és a Teleki téren, valamint a Köztéren is. Néhány éve szépen felújították. És már a mai fiatalok használják.
A közvilágítást még eme nagyszerű gázámpák biztosították.
A nyár szó nem véletlen. Ekkor még balos közlekedés volt...A kép jobb szélén még felefedezhető az  OTI tornya.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1896-tól Dobozi utca, 1874-től Köztemető út, A XIX. században Am Graben (Az ároknál)
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©