Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1941, Karpfenstein (Karácsony Sándor) utca, 8. kerület

További információk a képhez

1941, Karpfenstein (Karácsony Sándor) utca. A 20-as villamos az Örömvölgy (Diószegi Sámuel) utca felől, kettészelve a Kálvária teret halad tovább a Teleki tér, Népszínház utca felé.
Az árnyékok viszont árulkodóak. Tehát nyári a felvétel. Azaz, még a november 9-én hajnali három órakor megtörtént irányváltás: balra-előre előtt. Ki gondolná, hogy 1941-ben itt villamos megálló volt!?
Én magam 67 éve élek e tájon, de még nekem is hihetetlennek tűnnek ezen képek.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től Karácsony Sándor utca, 1874-től Karpfenstein utca, 1804-től Karpfenstein Gasse (pontykő, avagy kőponty utca), 1750-től Steinbruch Gasse (Kőbánya utca)
  • Forrás: www.facebook.com/8ker.blog, Nagy Zsolt Levente
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©