Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1940-es évek, Alföldi utca, 8. kerület

További információk a képhez

1940-es évek, Alföldi utca 10. 1887-től ebben a házban működött a MOCZNIK császári és királyi szabadalmazott konyhakerti conserv, mustár és valódi borecet gyár, melyet id. Mocznik Lajos alapított 1869-ben. A Mocznik mustár a leghíresebb magyar mustár volt. Európai viszonylatban is jó hírnévre tett szert. 1945-ig működött, átlagosan 20-30 munkást foglakoztatva.
Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Alföldi utca, Előzőleg (1957-től?) Kállai Éva utca, 1879-től Alföldi utca
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, Mocznik család leszármazottai, saját
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."