Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1906-1910 Rákóczi út, 8. és egy kicsit 7. kerület

További információk a képhez

1906-1910 Rákóczi út 1-3. Az az első Nemzeti Színház még (a felújított formájában) teljes pompájában. A Rákóczi út balodalán a kandeláber tetején lévő gázlámpán kívül nem sok látható. De bizonyosan ott van ekkor a kép bal oldalán a Vigyázó-ház
A villamosok (ekkor még számozás nélkül) az úttest bal oldalán haladnak előre. A háttérben az ominózus torony, ami ugye az akkori Népszínház, azaz a későbbi Nemzeti színház víztornya.
A közlekedés értelemszerűen balos.
És ami számomra mind a mai napig megfejthetetlen: Miért van minden emberen kalap, sapka , kapucni, cilinder, vagy bármely egyéb fejfedő?!
A bal fölső sarokban a korabeli telefon-vezeték állványostól, az ún.: telefon légvezeték.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Profila.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©