Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1896, Kőbányai út (Baross utca), 8. kerület

További információk a képhez

1896, Kőbányai út (Baross utca). A Baross remiz. Az első remíz Budapesten...
Fortepan:"A Kőbányai utcai motorkocsi (villamosvasút) kocsiszín, ami (Az első budapesti villamos közúti vasút nem egy korábbi lóvasúti vonal villamosításából született, hanem a Siemens & Halske cég, a Nagykörúton, azon belül is a Nyugati pályaudvar és a Király utca közötti új vonal volt. (A főváros első (nem próba) villamosvonala.)
Az eleink villamosai nagyszerű felbontásban a "garázsban"!
A remízben még ott van, ott parkol egy emeletes villamos is, aminek "imperiálos" is volt a neve.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1892-től Baross utca, 1873-tól Steinbrucker Gasse/ Weg (Kőbányai út)
  • Forrás: Fortepan.hu (82030), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.01.030, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©