Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1895-1920, Tavaszmező utca, 8. kerület

További információk a képhez

Budapesti VIII. Kerületi Magyar Királyi Állami Főgimnázium. 
A Tavaszmező utca és a Szűz utca sarka. Ennek az intézménynek rengeteg neve volt. A "Címkék" mezőben felsoroltam. Jómagam 1974-ben felvételiztem ide (is). Ekkor Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskola volt a neve. Itt volt a gyenge-áramú kar.
A felvételt meg is nyertem.... az erősáramúra...!
Fél évet lehúztam ott is. Az ottani épületről is tisztességgel megemlékeztem. Itt van az oldalon a Nagyszombat utcai iskola is. 
Az épület homlokzatával szemben nagyon sokáig egy üres telek volt egy salakos focipályával. 6 éves koromban itt rúgtam talán először labdába! Aztán következett még 52 év, és ki tudja hány jön még...
Napjainkban ( 2014.07.03.) már csak gyalog lehet megközelíteni.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Tavaszmező utca, 1945-től Kabók Lajos utca, 1874-től Tavaszmező utca, 1811-től Frühlingsfeld Gasse, A XVIII. században Mayerhof Gasse (Városmajor utca), 1748-tól Slowaken Gasse (Szlovák utca)
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, képeslap
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©