Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1875 táján, József körút, 8. kerület

További információk a képhez

1875 táján, József körút, a Budapesti Népszínház. Azaz a Népszínház, ami 1908 óta Nemzeti színház. A József körút felől. Az épület a Fellner és Helmer cég tervei alapján készült.
1875. okt. 15-én nyílt meg a Népszínház. Jelen volt Ferenc József király és Rudolf trónörökös is. A színház vezetője Rákosi Jenő volt. A háttérben, ha egy kicsit is, de ott a Rókus kórház épülete látszik. A kerítést nem tudom mire vélni. A hordókat sem igazán.
Ami biztos, hogy igen szomjas emberek lakhattak itt errefelé... 


Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től József körút, 1838-tól Braumeister Gasse (Serfőző utca), 1810-es években Szalay Gasse (Szalay utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (85159), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.05.104, fotó. Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©