Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900 táján, a  Népszínház utca eleje, 8. kerület

További információk a képhez

1900 táján, a Népszínház utca eleje. Az akkor még járatszám nélküli villamosok azon egyedei, amelyek a "Temetői járat" nevet kapták az utazó-közönségtől (bár jelük is  volt már). A koszorúk is erre utalnak.
A Rókus kórház ezen fala szinte semmit sem változott. A kéményes ház lehetett a Népszínház utca 1..
Maga a villamos már föntről kapja az áramot, de még egy igen kezdetleges áramszedő segítségével. Talán pont ezt igyekeznek a helyükre illeszteni a munkatársak...

Jelenlegi és régebbi nevei:

Blaha Lujza tér, A 18. században Keresztúri országút, Népszínház utca, A 18 századtól Kereszturerweg (Keresztúri út), Baromvásár utca, Sertésvásár utca, 1817-től Fleischergasse (Hentes utca), 1838-tól Borstenviehhändlergasse, 1850-től Sertéskereskedő utca, 1874-től Népszínház utca, 1918-tól Blaha Lujza utca, 1919-től ismét Népszínház utca
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."