Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1932, István út, Újpest, 4. kerület

További információk a képhez

1932, Újpest, István út, a MAGYAR KIRÁLYI POSTA épülete. Tervezte: Sándy Gyula műegyetemi professzor. A Mády Lajos utca–István út–Lőrinc utca által határolt területen álló, egyemeletes, sarokkupolás épületet 1928. december 18-án adták át. Az épület 39 hivatali helyiséggel és 71 fő személyzettel működött. Telefonközpontja is volt, az 1200 állomásra berendezett automata kapcsolót 1929 decemberében adták át.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től István út, 1945-től Bajcsy-Zsilinszky út, 1860-as évektől István út, Az út Károlyi Istvánról kapta a nevét
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, ujpest.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©