Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1990, Széna tér, 1. és 2. kerület

További információk a képhez

1990, Széna tér. Ennek a térnek is rengeteg arca volt. Íme az egyik. Még a mammutok megjelenése előtt, de már az időszámításunk után...
A forgalmi rend szinte a mai.
Az épületek részint még nincsenek, részint pedig már nincsenek, részint pedig elpusztíthatatlanok. Kezdjük ez utóbbival: a Margit körút és a Retek utca sarkán lévő épület a legrégibb darab. Ez az elpusztíthatatlan. A Mammutok helyén még parkoló van. A régebbi képeken látható, süllyesztett épület viszont már nincs. De látható még a háttérben a Gazdasági Minisztérium (született: KOHÓ- ÉS GÉPIPARI MINISZTÉRIUM) épülete, amit nem régen bontottak le. 
No és a rengeteg magán taxi.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Széna tér, A XVIII. században Johannes Platz (János utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (76424), orig: ERDEI KATALIN
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©