Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1975, Széher út, 2. kerület

További információk a képhez

1975, Széher út 73-75., a Széher úti kórház. Egykor Szent Ferenc-rendi apácák kórháza, ma Szent Ferenc Kórház. A kórházról többet innen. Széher Mihály (1817-1889): ügyvéd, királyi tanácsos. Szorgalmazta Pest, Buda és Óbuda egyesítését. 1870-1873 között a Fővárosi Közmunkák Tanácsának, 1873-1884 között a fővárosi törvényhatóság virilista tagja.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1911-től Széher út
  • Forrás: Fortepan.hu (200458), ADOMÁNYOZÓ Erős Péter
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©