Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1971, Mártírok útja (Margit körút), 2. kerület

További információk a képhez

1971, Mártírok útja (Margit körút), a KOHÓ- ÉS GÉPIPARI MINISZTÉRIUM SZÉKHÁZA. Az épület tervezői: Farkas Ipoly, Kévés György, Mészáros Géza (IPARTERV). Ezt megelőzően ezen helyen az egykori bíróság és fogház épülete volt itt. Jobbra a Kis Rókus utca. Nem is oly régen az előbbit is lebontották. A helyén építkezés folyt sokáig. Hogy mi is lett  itt, az már nem rejtély...2020-ra elkészült a Millenáris Széllkapu Park.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Margit körút, 1945-től Mártírok útja, 1900-tól Margit körút, 1900 előtt Ország út, 1833-tól Hosszú sor
  • Forrás: www.kiscellimuzeum.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©