Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1962, Frankel Leó út, 2. kerület

További információk a képhez

1962, Frankel Leó út 48., a Malomtó Bisztró. A háttérben egy "mű-törökfürdő". Az üveg-kerítés jól bírja... Egy más világegyetem...
Ui.: A minap került (immár sokadszor) a szemem elé a Mici néni két élete című film. Ennek több jelenete is játszódik eme bisztróban, bár a filmben csak tó bisztróként emlegetve...Ám volt még egy másik felfedezésem is...Egy rövid jelenetében feltűnni látszik az Apponyi hintó... Kérek megerősítést, vagy cáfolatot!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Frankel Leó út, 1947-től Kunfi Zsigmond utca, 1938-tól Zsigmond király út, 1879-től Zsigmond utca, 1874-től Alsó Fő utca, 1858-tól Alte Haupt Gasse) Ó Fő utca, 1702-től Lange Zeile (Hosszú sor), Obere Zeile (Felső sor), Obere Strasse (Felső út), Land Strasse (Országút), A XV.-XVI. századbanJakab utca, Volt még Croaten vagy Raitzen Gasse Horvát vagy Rác utca (1741), A XVIII. században Mittlere Gasse (Középső utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (113910), orig: BAUER SÁNDOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©