Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Zsigmond tér, 2. kerület

További információk a képhez

1961, Zsigmond tér az Ürömi utcánál. Az Ürömi utcában egy IFA framo ponyvás változatban, a FŐVÁROSI TEHERTAXI kötelékéből, hűtőtakaróval. Aki (esetleg) nem tudja, hogy mi az a hűtőtakaró, az feltétlenül kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét, de leginkább az autószerelőjét!
Nem mondom, hogy kár az ilyen házakért. De legalább néhányat meg lehetett volna hagyni múzeumi darabként az utókornak...Milyen volt belülről, hogyan éltek benne az emberek stb...És ott, ahol volt!...Szerintem...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1900-tól Zsigmond tér, 1874-től Szentháromság tér, 1712-től Ober Markt Platz, 1702-től Markt Platz
  • Forrás: Fortepan.hu (103355), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©