Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1955,  Bem József utca, 2. kerület

További információk a képhez

1955, Bem József utca. Az első  önkiszolgáló bolt! Ezen idők előtt  az egyszeri embert egy boltban kiszolgálták. Szó szerint. A vevő kért, amit kért, a bolt alkalmazottja pedig egyesével  összeszedte a megrendelt tételeket, és a vásárló elé tette.
No ezt váltotta fel a mai napig tartó alkalmazás. Mindenki összeszedi azt, amit meg akar venni, aztán a pénztárhoz fárad...és fizet. (Az ötlet 1916-ból származik-USA- Pigglly Wiggly...)


Jelenlegi és régebbi nevei:

1934-től Bem József utca, 1874-től Királyhegy utca, 1874-től Königsberg Gasse (Királydomb utca)
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©