Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1952, Széna tér, 1. kerület

További információk a képhez

1952, Széna tér. A Régi Szent János kórház már sehol, a helyén a mai távolsági Autóbusz pályaudvar még sehol. Helyettük ekkor az akkori fuvarvállaló iroda (TEFU) előtt a IFA Phanomen Garant 30K teherautók. Ezeket az autókat váltotta le később a Robur. Azokat meg az IFA.
Számomra meglepő (a háttérben ma is látható épület előtti) szinte a földbe süllyesztett földszintes ház. A háttér távolabbi részén pedig még nincs a Kohó- és Gépipari Minisztérium, ami Gazdasági Minisztérium néven nemrégiben vált történelemmé...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Széna tér, A XVIII. században Johannes Platz (János tér)
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©