Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1952, Mártírok útja (Margit körút), 2. kerület

További információk a képhez

1952, Mártírok útja és a Lipthay utca sarok.
A 6-os  villamos még nyitott peronos és csapó-rácsos változatban. Tényleg, mi volt ennek a fel-le nyitható (csapható) rácsos szerkezetnek a hivatalos, normális neve?
A forgalmi rend viszont már 61(!) évvel ezelőtt is ugyanaz volt , mint ma! A STOP tábla ekkor Háromszögben kör, aztán majd körben háromszög, manapság pegig a piros nyolcszög. A fölötte lévő közlekedési lámpa működését nem ismerem. Bízom a látogatókban...!
Sajnos a "csőrös" teherautót sem ismerem fel, bár tetszik a fordítva nyitható ajtaja...
A mini kandeláber a mini kötvilágítási lámpával a tetején is szimpatikus, a kötelező haladási irányt jelző tábla itt és ekkor jobbra mutat ugyan, de egyébként.....
A szemben lévő KÖZÉRT funkciója sem változott mind a mai napig, legfeljebb a neve és a tulajdonosa változott.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Margit körút, Mártírok útja, A törökök után Országút (Landstrasse), Felső Országút (Obere Landstrasse), Ófő utca (Alte Hauptgasse), Püspök utca (Bischofgasse), Prímás utca, Alsó Főút, Felső Országút, 1894-től Árpád-házi Szent Margitról Margit körút, 1945-től Mártírok útja, 1992 óta ismét Margit körút
 • Forrás: Fortepan.hu (16777), orig: MAGYAR RENDŐR
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Körút Margit
Körút Margit
A közlekedési lámpa folyamatosan villogó, sárga fényű volt, a jelzés jelentése: "veszélyes hely".
2013. október 17. 10:18
Olsvay Endre
'Lecsapó' ajtó a hiv. név, azt hiszem, a harmonkának pedig 'ránc'.
2013. december 08. 06:34
  Popovics András
  Popovics András
  ???
  2013. december 08. 14:20