Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1951, Mártírok útja (Margit körút), 2. kerület

További információk a képhez

1951, Mártírok útja (Margit körút) a Lövőház utcánál. Még a metro építkezés megkezdése előtt. Őszintén remélem, hogy van még látogató, aki emlékszik erre...! 73 évvel később a Mammut II.-t találhatjuk itt. 73 év az 73 év...A háttérben az utóbbi években lebontott Kohó- és Gépipari Minisztérium épülete előtt volt börtön épülete látható.
Mai szemmel szinte felfoghatatlan, hogy e tájon még komoly szintkülönbségek voltak.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Margit körút, 1945-től Mártírok útja, 1900-tól Margit körút, 1900 előtt Ország út, 1833-tól Hosszú sor
  • Forrás: Fortepan.hu (09116), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©