Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1935, Pasaréti tér, 2. kerület

További információk a képhez

1935, Pasaréti tér. A háttérben a Pasaréti Páduai Szent Antal templom. (Terveit idősebb Rimanóczy Gyula készítette.
1934. október 10-én szentelték fel.)
Az előtérben egy Droszt Tivadar-féle taxidroszt  avagy taxi-állomás a Csévi úton. Előtte pedig egy fagyi-árus (?).
De vegyük csak szemügyre egy kicsit a biciklit! Az első kerék közepén már van neki személyazonosító (vagy inkább tárgyazonosító) kis táblácskája. Ez a rendszer még az 1960-as, 1970-es években is megvolt. Kontrafék + első fék és ott van a pumpa is. Sárvédő van is, meg nincs is. Sebességváltó, áttétel? Majd később...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1940-tól Pasaréti tér
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, FSZEK
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©