Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1933, Hadapród (Kelemen László) utca, 2. kerület

További információk a képhez

1933, Hadapród (Kelemen László) utca, a 9. számú háztól a (későbbi) Pasaréti tér irányába nézve. Ui.: Kelemen László 1760-1814): a magyar nyelvű színház fáradhatatlan és áldozatkész harcosa. Társulata 1790 és 1796 között Pesten, a Rondella épületében működött.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Kelemen László utca, Előzőleg 1942-től (?) Hadapród utca
  • Forrás: Fortepan.hu (115672), ADOMÁNYOZÓ: SZÉMAN GYÖRGY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."