Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1932, Pálffy (Bem József) tér, 2. kerület

További információk a képhez

1932, Pálffy (Bem József) tér. A katonai, kétcsavaros vontató motoroshajó szállítása. Némi kísérletezés után sikerült megfejtenem a fényképész pozícióját. Mivel Budapest egyik jelzője "A tornyos házak fővárosa" (volt). No ezért volt nehéz a tornyok nélkül...A "Napjainkban így fest" opcióból egyértelmű lesz. A háttérben a Bem József utca és a Liphtay utca közötti, a tér felől látható házai házai láthatóak.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1950-től Bem József tér, 1874-től Pálffy tér, 1860-as évektől Provienthaus Platz (Élelemtár tér), 1830-as évektől Königs Platz (Király tér)

Érdemes utánanézni:  • Forrás: Fortepan.hu (130285), ADOMÁNYOZÓ Jánossy Virág, SZERZŐ Háberl Aladár
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©