Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1932, Olasz (Szilágyi Erzsébet) fasor, 2. kerület

További információk a képhez

1932, Olasz (Szilágyi Erzsébet) fasor. Balra a Lórántffy Zsuzsanna lépcső. A fák mellett (egy kicsit feljebb) épült 1966-1968-ig a Budapest körszálló. Jobb oldalon lévő villamosok 81-es vagy 83-as (ek-ok). Ezek jártak akkoriban errefelé. Az 56-os és az 58-as elődei voltak. Valamint a 43-as és a 45- ös utódai.
Jó ideje már az utódok sem járnak...
A mai utcaképen a kép bal oldalán lévő ház kiválóan felismerhető. A közlekedés penig balos. A közvilágítás középen fent elektromos, az oldalsó viszont gázlámpának tűnik...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1962-től Szilágyi Erzsébet fasor, 1946-tól Malinovszkij fasor, 1931-től Olasz fasor, 1850-es évektől Retek utca
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©