Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1910 táján, Margit körút, 2. kerület

További információk a képhez

1910 táján, Margit körút a Margit hídról a dombok felé tekintve.
Az úttest bal oldalán, előre haladó villamosoknak nincs még számuk. Ekkoriban még csak jelük volt, mint a gyerekeknek az oviban. Lásd itt. Ez a jel egy körben lévő cikk volt: különböző színű negyedkörcikkekre felosztva stb. Az Árpád fejedelem útja 1. számú (ma is álló) ház feliratán kiválóan látható, hogy ebben az időben Margit park néven volt nevezendő! A Margit utca és a Török utca sarkán lévő (posta) épület is ott van már. Hogy a Margit utca támfalai megvoltak-e már ekkor, azt én most itt nem látom bizonyítottnak. Sőt, biztosan nem. Ami a felsővezetékeket tartó kandelábereket illeti, nos azok önmagukért beszélnek. A gázlámpára is felmásznék begyújtani a kertemben....
Ha lenne kertem, meg gázlámpám...(gyufám van)!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Margit körút, 1945-től Mártírok útja, 1900-tól Margit körút
  • Forrás: Egykor.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©