Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1903, Bem rakpart, 2. kerület

További információk a képhez

1903, Margit rakpart (Bem rakpart). A háttérben látszik az 1900-ban elkészült és átadott Margit szigetre vezető szárnyhíd.
Ezt a típusú parkosítást zokszó nélkül engedélyezem a kastélyom kertjében...Hogy nincsen kastélyom? Meg nincsen annak kertje se? 
A matematika azt mondja: minden nem létező dologra vonatkozó állítás igaz!  És ez igaz! 
Szóval jöhetnek a kertészek. 
Hogy hova? Van a józsefvárosi birtokomon egy szoba-konyhás kéglim és benne egy cserepes virágom...
A budai hídfő vámkapui ott vannak a szeren...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1951-től Bem rakpart, 1945-től Mónus Illés rakpart, 1874-től Margit rakpart, 1860-as évektől Donau Zeile (Duna sor), 1850-es évektől Obere Donau Zeile (Felső Duna sor)
  • Forrás: Fortepan.hu (17981), orig: SALY NOÉMI
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©