Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1898, Pálffy (Bem József) tér, 2. kerület

További információk a képhez

1898, Pálffy (Bem József) tér. A távolabbi, járatszám (ámde nem jelzés nélküli) nyitott villamos iramlik a Margit rakpart felől a Pálffy (Feketesas) utca felé. A közvilágítást a gázlámpák biztosítják. 
Egy kicsi okoskodva (lévén a gázlámpák) a villamosok talán még alsószedősek az ágaskodó áramszedők ellenére...?
A háttér is pazar. Az Országház, bár még messze nem készen...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1950-től Bem József tér, 1874-től Pálffy tér, 1860-as évektől Provienthaus Platz (Élelemtár tér), 1830-as évektől Königs Platz (Király tér)
  • Forrás: Budapest a múltban Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©