Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1952, Szabadság híd, 9. és 11.kerület

További információk a képhez

1952. A Szabadság híd. A hátérben a Citadella. Még hátrább a Budai vár meglehetősen romosan és a túloldalon a régi Erzsébet híd megmaradt pillére és a Szent Gellért-sziklatemplom. Mindez a Petőfi hídról fényképezve. A Duna túloldalán a Szent Gellért tér a szovjet emlékművel. A pesti oldalon pedig a közraktárak (a Közraktár utcában).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1946-tól Szabadság híd, 1896-tól Ferenc József híd
  • Forrás: Fortepan (9137), ADOMÁNYOZÓ:UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©