Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, Mester utca, 9. kerület

További információk a képhez

1970-es évek. Nagykörút és a Mester utca kereszteződés, végállomás. Itt penig egy csapóajtós, nyitott peronú 30-as járatszámú szépséges villamos osztott szélvédősen.
Én magam nem vagyok egy villamos szakértő, de van aki az: Varga Ákos Endre. Az ő oldalain található dolgok, adatok, fényképek és információk félelmetesek, fantasztikusak és utolérhetetlenek, ami a budapesti villamosokat illeti!
Visszatérve a képre, szóval szerintem (egy életem egy halálom) ez a tuja mint, ha még falépcsős lenne...A külalakja is igen régiesnek tűnik. A borzasztó keretekkel megépített osztott ablakos szélvédő pedig olyan 1930-as évek korabelinek tűnik. Hazudtoljon meg valaki! De tényleg! A bal szélen lévő két néni öltözete mint, ha a 60-as évek szuper-csúcs ruházati darabjainek egyike: az ORKÁN kabát lenne...
2013-ban.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Mester utca, 1824-től Gottesackergasse (Temetőkert utca), 1840-es évek végétől Friedhofgasse (Temető utca), 1874-óta Mester utca

Érdemes utánanézni:

Varga Ákos Endre. És az ő weboldalai!
  • Forrás: Internet, facebook
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Zsille Péter
Zsille Péter
A villamos témát én is csak ugatom, de... 1966-70 között ezzel a 30-as (és 20-as) járattal közlekedtem innen, és emlékszem,
hogy egy gyári táblán még az 1919-es gyártási számmal is találkoztam. Persze acélvázasították, meg átépítgették erre az időre.
2013. október 04. 00:32
Olsvay Endre
Az ún. Lőrinci nagy motorkocsi látható, 1914-es gyártású, nem csak ezek jártak a Mester utcán, hanem a hozzá némileg hasonló más, korabeli favázasok is.
Ez a típus jellemző volt a Kispest-Pestszentimrei 51-esre, és egy időben a Rákosszentmihályi 69-esre is. (Korábban pedig az 52-esre.)
Utolsó példányai '76 őszén 20-asban közlekedtek (akkor már csak ott): elsőként búcsúztunk a BKV-érát megért, eredeti formájú kocsitípusok közül. (Személy szerint nagy szívfájdalamra, de szerencsére '76 nov. 7-én sikerült pár fotót készítenem a 2465-2466 ikerszerelvényről.)
2013. december 08. 20:35